Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrijedna donacija

Kompanija Bingo sedmu godinu podržava SOS Dječija sela BiH

bingo_donatorski_cek

Gruenther-Đečević je navela da danas, više nego ikad, djeci treba osjećaj sigurnosti

Izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo Edin Ibrahimović i nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH Mirela Gruenther-Đečević potpisali su ugovor o donaciji čime je ozvaničen nastavak sedmogodišnjeg prijateljstva između SOS Dječijih sela BiH i Binga.

Donacija od 40.000 KM je usmjerena na pokriće godišnjih troškova SOS porodice mame Amire, psihosocijalnu podršku fokusiranu na prevenciju akutne reakcije na stres kod djece i mladih u 28 SOS porodica, uz dodatnu donaciju zaštitnih maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstva za ruke i površine.

– Prijateljstvo sa SOS Dječijim selima BiH uvijek budi posebnu toplinu u srcu, a u ovim izazovnim danima smo posebno osjetljivi na djecu i mlade koji odrastaju u SOS porodicama. Razumijući koliko je važno voditi brigu o očuvanju mentalnog zdravlja u kriznim situacijama, odlučili smo dio doniranih sredstava usmjeriti u aktivnosti psihosocijalne podrške za djecu i mlade. Bingo kao društveno odgovorna kompanija, danas još i više nastoji biti podrška kako našim uposlenicima, dobavljačima, tako i zajednici u kojoj djelujemo. Posebnu pažnju posvećujemo djeci bez roditeljskog staranja, koja su i u redovnim okolnostima najosjetiljivija kategorija – rekao je Ibrahimović.

Gruenther-Đečević je navela da danas, više nego ikad, djeci treba osjećaj sigurnosti.

– U izvanrednim okolnostima jedan od najvećih izazova je osigurati zdravlje, a posebno mentalno zdravlje, te spriječiti aktiviranje traumatskih iskustava koje svako dijete koje je ostalo bez roditeljske brige u sebi nosi. Naša briga u doba pandemije je dodatno intenzivirana i zato nas ohrabruje činjenica da nismo sami u izazovnim okolnostima i da naši prijatelji u kompaniji Bingo istinski razumiju potrebe djece i mladih – kazala je Gruenther-Đečević.

Bingo je najbolji prijatelj SOS porodice mame Amire i sa 32.000 KM donacije finansiraju se godišnji troškovi porodice. Sa dodatnih 8.000 KM donacije će biti pružena psihosocijalna podrška tima profesionalaca za 28 SOS porodica u Sarajevu i Gračanici. Donacija zaštitnih maskih, dezinfekcijskih sredstava za ruke i površine, te rukavica će biti usmjerena u 28 SOS porodica, dvije kuće za mlade, kao i za potrebe tima profesionalaca koji su podrška porodicama. Pored toga, Bingo u saradnji sa dobavljačima organizuje i dodatne društveno odgovorne kampanje te omogućava pozicioniranje donatorskih kućica u svojim objektima širom BiH, saopćeno je iz SOS Dječija sela BiH.