Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Međunarodni dan medicinskih sestara

Građanima u Banjoj Luci na ulici mjerili temperaturu (FOTO)

20200512_2_42388543_54820575_Web

Mi i dalje radimo na najvišem profesionalnom nivou i trudimo se da odgovorimo na zahtjev svakog pacijenta 24 časa dnevno, rekla je Živana Vukojević Kostić

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara, predstavnice Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini, građanima su u centru Banje Luke mjerile temperaturu beskontaktnim toplomjerom, javlja Anadolu Agency (AA).

Živana Vukojević Kostić, predsjednica Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica RS, izjavila je da ovo udruženje svake godine, na prigodan način, obilježi dan medicinskih sestara, sa ciljem promocije i prevencije zdravlja.

“Kada je u pitanju aktuelna epidemija, naš način rada je promijenjen jer su izmijenjeni protokoli po kojima radimo, ali mi i dalje radimo na najvišem profesionalnom nivou i trudimo se da odgovorimo na zahtjev svakog pacijenta 24 časa dnevno”, rekla je Vukojević Kostić.

Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika Banje Luke, koji se sastao sa predstavnicima ovog udruženja, zahvalio se svim zdravstvenim radnicima, a pogotovo medicinskim sestrama, na njihovom nemjerljivom doprinosu u zaštiti zdravlja stanovništva tokom epidemije korona virusa. On je naglasio da su medicinski radnici obavili ogroman posao u protekla dva mjeseca i pretrpjeli ogroman pritisak.