Brzi i žestoki

glavobolje za teslu

Kupio potpuno novi automobil, tokom vožnje mu otpao volan (FOTO)

12/05/2020

Najnoviji incident kada se tokom vožnje jednom Modelu 3 u Velikoj Britaniji "otkačio" volan, sigurno će izazvaće glavobolju menadžerima u Tesli, jer je reč o ozbiljnom problemu koji ugrožava bezbjednost putnika

Otkako je Tesla krenuo u masovnu proizvodnju električnih automobila, ređale su se primjedbe na završnu obradu vozila koja su isporučena kupcima.

Najviše zamjerki je bilo na Model 3, ali su se one uglavnom odnosile na aljkavo uklopljene panele karoserije, nekvalitetno farbanje, ogrebotnine na spoljašnjosti i slične detalje kozmetičke prirode, koji su pripisivani neiskustvu s obzirom da je u pitanju relativno mlada auto-kompanija.

Ipak, najnoviji incident kada se tokom vožnje jednom Modelu 3 u Velikoj Britaniji “otkačio” volan, sigurno će izazvaće glavobolju menadžerima u Tesli, jer je riječ o ozbiljnom problemu koji ugrožava bezbjednost putnika.

Kako se navodi, vlasniku Modela 3 iz Blackpoola automobil je isporučen prije nešto više od mjesec dana, pa je praktično riječ o potpuno novom vozilu.

Volan mu se srećom otkačio u trenutku dok se kretao u rikverc malom brzinom na prilaznom putu ispred svoje kuće. Međutim, mogao je da prođe mnogo gore, jer je prije toga istog dana svojim autom prešao 30-ak km.

Inače, vlasnik je naveo da je vozilo prvobitno trebalo da mu bude isporučeno još u oktobru 2019, ali je zbog kašnjenja u proizvodnji stiglo u martu, u jeku pandemije koronavirusa, pa nije imao priliku da pređe neku značajniju kilometražu, već tek 550 km.

To je znatno manje od onog što je planirao, s obzirom da je, kako sam tvrdi, dugogodišnji zaljubljenik u Tesla automobile koji je jedva čekao da nabavi Model 3 kako bi uživao u njegovoj vožnji.

Kako prenosi NY Post, u kompaniji Tesla su priznali da volan nije bio fabrički pravilno pričvršćen i da će sprovesti istragu kako je do toga došlo. Istragu će po službenoj dužnosti pokrenuti i nadležno britansko državno tijelo koje se stara o bezbjednosti saobraćaja.

U međuvremenu, iz kompanije Tesla su preuzeli pomenuti Model 3, pričvrstili upravljač kako je propisano i vratili automobil vlasniku.

Komentari

Autor: B92

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.