BiH

ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH

Gradnja kuća za 23 povratničke i porodice u stanju potrebe u Bratuncu i Milićima

29/06/2020

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je implementator projekta, a korisnici su odabrani putem javnog poziva i preporuka lokalnih zajednica

Dvadeset tri povratničke porodice, kao i porodice u stanju potrebe, iz opština Bratunac i Milići potpisale su ugovore o izgradnji ili rekonstrukciji stambenih objekata s federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem i načelnicima tih opština.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je implementator projekta, a korisnici su odabrani putem javnog poziva i preporuka lokalnih zajednica.

Ramić je naveo da će dio korisnika projekta Saudijski fond za razvoj dobiti stambene jedinice po sistemu “ključ u ruke” jer je projekat tako osmišljen, dok će drugi dio korisnika dobiti građevinski materijal kako bi dovršili svoje kuće.

– Porodicama koje su slabijeg imovinskog stanja treba pomoći oko ugradnje materijala kako bi što prije završili sa radovima. Nakon što su riješili stambeno pitanje, potrebno je da prate i druge naše javne pozive u održivom povratku i na taj način bi im naša podrška olakšala život u njihovim mjestima življenja – dodao je Ramić.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je oko 760.000 KM, saopćeno je iz Federalnog mistarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.