Gradonačelnik Banjaluke ozvaničio početak izgradnje vodovoda u Šargovcu

Бањалука – Радојичић – водоводна мр
FOTO Srna

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ozvaničio je danas početak izgradnje sekundarne vodovodne mreže u dužini od 1.000 metara u Mjesnoj zajednici Šargovac u vrijednosti 55.000 KM.

Radove u ulici Tunjice izvodi preduzeće “Hidro splet” iz Laktaša, a rok za njihov završetak je 35 dana.

Radojičić je rekao da zbog vrućina, a i generalno, prigradska naselja imaju dosta problema sa vodosnabdijevanjem tako da će i narednih godina biti mnogo posla kada je riječ o izgradnji vodovodne mreže.

“Pregovaramo o jednom većem finansijskom paketu od oko 20 miliona KM kojim bi obezbijedili nastavak više krupnih projekata na seoskom i prigradskom područuju, od Crnog vrela, Jagara, Česme, potkozarskih krajeva i drugih”, rekao je Radojičić.

Osvrćući se na izgradnju sistema Crno vrelo, Radojičić je istakao da se on odvija prema predviđenoj dinamici.

“Pokušaćemo da ove godine završimo primarni dio sistema, a onda putem finansijskog aranžmana na kojem radimo, da nastavimo sekundarnu mrežu koju čeka oko 20 hiljada stanovnika toga kraja”, istakao je Radojičić.

Zbog velikih vrućina i suše, grad je već isporučio više od 2.500 kubnih metara vode za oko 300 domaćinstava.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Šargovac Rajko Radaković rekao je da je realizacija ovog projekta od izuzetnog značaja za mještane tog dijela grada.

“Do sada su se ljudi svakako snalazili za vodu, a sada će konačno biti riješen njihov dugogodišnji problem. Moram da istaknem dobru saradanju koju imamo sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem i Gradskom upravom jer će u našoj mjesnoj zajednici biti realizovano još nekoliko značajnih projekata”, zaključio je Radaković.

U ovoj godini planirano je da se realizuju još neki projekti izgradnje vodovoda i kanalizacije u gradu-u ulici Koste Jarića i Slobodana Dubočanina u naselju Starčevica, krak ulice u ulici Frana Supila na Banjalučkom polju i drugim dijelovima grada, za šta je potrebno sprovesti postupke javne nabavke, navode iz Gradske uprave.