Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šalje ostatke torte

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva provocira Benjaminu Karić: Za nju smo odvojili po jedan komad…

cosic karic
FOTO: CIN

Inače, gradonačelnica Karić danas je u Potočarima odala počast žrtvama genocida

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić na svom je Facebook nalogu objavio provaktivan post sa fotografijom, upućen gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić.

Ćosić je objavio fotografiju neke kartonske kutije u koju su nabacani ostaci kolača ili torte, koje kako tvrdi želi poslati gradonačelnici Sarajeva. I to povodom proslave neustavnog dana RS, dana koji je bio pokušaj nasilne secesije Bosne i Hercegovine i dana koji je bio uvod u krvoproliće koje je odnijelo hiljade života i kulminiralo genocidom u Srebrenici koje su počinile snage vojske i policije Republike Srpske.

“Budući da gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, za razliku od nekih svojih sugrađana, nije danas u Istočnom Sarajevu prisustvovala najslađoj proslavi Dana RS, odlučili smo da joj pošaljemo svojevrstan poklon! Za nju smo odvojili po jedan komad svake od 32 torte napravljene povodom 32. rođendana RS.

Zaista nije provokacija, nego iskrena namjera da pokažemo da se poštujemo i da počnemo da se uzajamno radujemo sreći onoga drugoga. Od nečega se mora početi”, naveo je Ćosić.

Inače, gradonačelnica Karić danas je u Potočarima odala počast žrtvama genocida.

ОД СРЦА ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИЦУ САРАЈЕВАБудући да градоначелница Сарајева Бењамина Карић, за разлику од неких својих…

Posted by Љубиша Ћосић – Ljubiša Ćosić on Tuesday, January 9, 2024