Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gradsko vijeće

Gradonačelnik Mostara na sjednici ispričao basnu o magarcu i tigru

mario kordic

Kad je riječ zatražio vijećnik HRS-a Silvio Bubalo, kojeg je Kordić prozvao za opstrukcije parkinga, sjednica je prekinuta

U prostorijama mostarske Vijećnice danas je održana 29. sjednica Gradskog vijeća koja je prekinuta nakon rasprave o radu JP “Mostar Parking”.

Priča o Mostarskom Parkingu završila je prekidom sjednice. Naime, nakon što je zatražen odgovor o stanju u javnom gradskom poduzeću, mostarski gradonačelnik, Mario Kordić, nije štedio riječi pa je za opstrukciju rada poduzeća optužio pojedine vijećnike ali i medije.

Kordić je pritom ispričao i basnu o magarcu i tigru koji su se svađali je li trava plava ili zelena pa je odgovor zatražen od lava.

”Lav magarcu kaže da je trava plava. I magarac mu kaže da kazni tigra i lav kaže da je tigru kazna pet godina šutnje. U to tigar kaže lavu pa zar nije trava zelena. Pa što ste me kaznili? Nije suština u tom je li trava zelena ili plava. Rasprava s magarcem je li trava zelena ili plava ti je najveća kazna”, rekao je otprilike Kordić, prenosi Bljesak.info.

Na to je predsjedatelj Vijeća, Salem Marić, pitao Kordića ima li odgovora umjesto basni?

Kad je riječ zatražio vijećnik HRS-a Silvio Bubalo, kojeg je Kordić prozvao za opstrukcije parkinga, sjednica je prekinuta.

Mostarski gradonačelnik je rekao kako se u javnosti iznosi ”puno neistina i paušalnih izjava na temu Mo Parkinga i vrti po medijima” te optužio vijećnika Bubala da se potrudio da poduzeće ne zaživi što je izazvalo gubitke od 3 miliona KM.

Govoreći o UNIS Telekomu rekao je kako je firma imala ideju da uđe u taj segment biznisa i da je napravljen ”lijepi dogovor” gdje je ponuđena tehnička pomoć a Mo Parking je ponudio znanje.

”Tehnička suradnja je počela pro bono bez novca i načelni dogovor je bio da će se razviti softver i da im je važno da imaju referencu u svom gradu. U jednom momentu smo došli do zida. Ugovor koji smo imali s njima je prije par mjeseci je procijenjeno da su došli do faze da krenemo u update tog softvera. Merđutim, ono što me zabrinjava jest hajka orkestrirana iz reda HRS-a, ako uzmete ko stoji u upravi i tog poduzeća onda ćete lako povezati i doći do interesantnih odgovora. Duže vremena me muči sklonost medija, a kojima je grad Mostar dao sredstva, da su se stavili u službu u politika i politikantstva i strančarenja”, rekao je Kordić.

Rekao je da se zbog toga i uništava imovina Mostar Parkinga i da se stvara animozitet prema gradu umjesto da budemo proaktivni i pozitivni.

”Konačno se kroz Mostar može proći s dječjim kolicima. Fali nam angažman MUP-a i zbog toga se pokrenula inicijativa pauka. Sve skupa ide u dobrom smjeru ali očito nekim ljudima ne odgovara da se uvede red u ovaj grad i trude se da otruju ovu javnost. Nakon medijskih napisa, razgovarao sam s direktorom i zatražio cjelovito izvješće tako da ću se obratiti javnost sa službenim dopisom da razjasnimo tu situaciju. Ovdje sam imao potrebu da upozorim vijećnike i da zamolim dobronamjernost medija da budemo studiozniji da ne zabavljamo ljude i ne plašimo ih s glupošću i da ne pravimo negativnu atmosferu u Mostaru”, rekao je Kordić prije nego je govor zaključio basnom.