Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mario Kordić

Gradonačelnik o neredima u Mostaru: Izgleda da nam fali malo strogoće

mario kordic

Kazao je da mu je žao što se to događa i “da takvu sliku šaljemo u svijet”

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić komentarisao je danas navijačke nerede koji su se desili u subotu naveče u Mostaru te rekao kako je ranije osudio taj incident i da nije imao još priliku otići u naselje Donja Mahala gdje se indicent i desio.

“Nažalost nisam imao priliku otići do tih građana. Poslao sam poruku da mi je žao i osudio sam cijeli taj incident. Po izvještaju našeg MUP-a, to nisu bili ciljani upadi u kuće, već su ti ljudi kolateralna šteta. Nedopustivo da se tako nešto dešava, ali evo šta je tu je“, poručio je Kordić.

“Sankcije trebaju. Ne ulazim u zakonske procedure, ali izgleda da nam fali malo strogoće u cijeloj priči. Znate da je Engleska bila kolijevka huliganizma i uspjeli su to riješiti. Prepisat ćemo neke modele, ali pretpostavljam da ta priča ide sa federalne razine, pa na županijsku pa gradsku“, istakao je gradonačelnik Mostara.

Kazao je da mu je žao što se to događa i “da takvu sliku šaljemo u svijet”.

“Nadam se da to neće biti često. Slijedi nam derbi za dvije sedmice, koji se procjenjuje visokog rizika, ali, ja ću osobno sjesti s tim momcima popričati i zamoliti ih da ne pravimo bruku od grada, jer mi imamo dovoljno drugih problema i ne treba nam nikakav huliganizam. Ipak, sport je u pitanju, svi volimo svoje klubove i trebamo se tako ponašati”, istaknuo je Kordić.