Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović preuzeo funkciju

fuad-kasumovic-5

Novoizabrani gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je preuzeo funkciju i pojavio se na novom radnom mjestu. U kratkoj izjavi za medije Kasumović je najavio promjene u radu Gradske uprave, koje će prije svega rezultirati većom odgovornosti gradskih službenika prema svim građanima.

– Želim da građani znaju da su službenici tu zbog njih, a ne obrnuto. Prvi potezi koje ću uraditi je sastanak kolegija grada i razgovor sa šefovima službi. Svi uposlenici u Gradskoj upravi će imati predavanje o tome šta ih očekuje i krenut ćemo s radom. Svaki građanin će putem besplatnog telefona moći prijaviti službenika, provest ćemo interne kontrole, a imam desetke hiljada ljudi na birou koji ih mogu zamijeniti, i onaj ko ne može ispunjavati obaveze može se prijaviti na biro – kazao je Kasumović.

Prije preuzimanja funkcije Kasumović je održao sastanak s v.d. gradonačelnika Zenice, magistrom Selverom Kelešturom, koji ga je upoznao o promjenama u kabinetu gradonačelnika.

Fuad Kasumović je tokom obavljanja ranijih funkcija imao odličnu saradnju s preminulim gradonačelnikom Husejinom Smajlovićem s kojim je surađivao na nekoliko značajnih gradskih projekta. Prvi veliki radni zadatak Fuada Kasumovića na novoj dužnosti bit će globalno planiranje budžeta Grada Zenice za četverogodišnji period u kojem se svakako moraju osigurati sredstva za bolji razvoj ove lokalne zajednice.