Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otisci policajca iz BiH pronađeni na “renaultu” punom oružja

oruzje-2

U “renault meganeu” punom oružja, koji je pronađen na Novom Beogradu, otkriveni su tragovi S. M., bivšeg policajca Republike Srpske i pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP Srbije.

To je čovjek koji je decembra 2015. privođen, jer je danima osmatrao teren u naselju “Belvil” nedaleko od zgrade u kojoj živi premijer Srbije Aleksandar Vučić, saznaju Novosti.

Prema informacijama ovog lista, ovo su u nedjelju otkrile srbijanske bezbjednosne službe, što je predsjednik Vlade Srbije ocjenio kao pomak u istrazi koji ukazuje da su “stvari ozbiljnije nego što se činilo u prvi mah”.

oruzje-4

Kako prenose izvori Novosti bliski istrazi, trenutno se provjerava i da li je S. M. bio u kontaktu sa Jovanom Jošilom, koji je uhapšen u subotu u Banjoj Luci, jer se dovodi u vezu baš sa krađom “renault megane”.

oruzje-1

A Jošilo se pojavljuje i u dijelu istrage oko arsenala oružja pronađenog u Jajincima, nedaleko od porodične kuće Vučića. Ministarstvo pravde priprema dokumentaciju kolegama iz BiH, kojom bi bilo omogućeno izručenje Jošila Srbiji.

oruzje-3

Njemu je, inače, oduzet pasoš i zabranjeno mu je da napušta Banju Luku. Obavještajne službe su o ovim ali i drugim saznanjima izvjestile državni vrh, a čelnici Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) i Vojno-bezbjednosne agencije (VBA), dostavile su srbijanskom premijeru detaljan izvještaj sa svim dosadašnjim saznanjima.