Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijevremeni izbori

Gradonačelnika Bihaća u nedjelju bira više od 57.000 građana s pravom glasa

izbori bih

Kandidati za bihaćkog gradonačelnika privode svoje kampanje kraju, a građani Bihaća će birati između tri stranačka i dva nezavisna kandidata

Predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Bihać Šemsudin Muslić potvrdio je kako je sve spremno za prijevremene izbore za gradonačelnika Bihaća, koji će biti održani u nedjelju, 5. februara.

-Gradska izborna komisija je završila finalni dio, kada je u pitanju edukacija biračkih odbora. U ponedjeljak su predsjednicima biračkih odbora izdata pojedinačna rješenja. Jučer je političkim subjektima koji su ovjerili učešće na ovim prijevremenim izborima, putem maila poslana izmijenjena kolektivna odluka o imenovanju biračkih odbora – izjavio je Muslić.

Dodao je kako se i ovaj put ponavlja praksa, te ima dosta odustajanja, tako da će Gradska izborna komisija do samog dana, a možda i na dan izbora biti prinuđena mijenjati rješenja o biračkim odborima. Naglašeno je kako će se na ta eventualna upražnjena mjesta, morati imenovati ljudi s rezervne liste, odnosno ispred GIK-a.

Svoje biračko pravo na prijevremenim izborima za gradonačelnika Bihaća moći će ostvariti nešto više od 57.000 građana.

-Imat ćemo 91 redovno biračko mjesto i četiri mobilna tima. Vrlo bitno je naglasiti kako su lokacije većine biračkih mjesta nepromijenjene. Ovaj put su samo dvije izmjene, u naselju Veliki Lug, te na jednom mjestu u središtu grada – kazao je predsjednik GIK-a Šemsudin Muslić.

Kandidati za bihaćkog gradonačelnika privode svoje kampanje kraju, a građani Bihaća će birati između tri stranačka i dva nezavisna kandidata. Kandidat Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) je Elvedin Sedić, Stranku demokratske akcije (SDA) predstavlja Hamdija Abdić, dok je kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Adnan Habibija. Nezavisni kandidati za gradonačelnika Bihaća su Amarildo Mulić i Damir Đug.