Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saradnja

Gradska uprava i Turistička zajednica KS zajedno finansiraju doček Nove godine

skaka_hubijar

Dogovorena je i zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar dogovorili su se o zajedničkom finansiranju dočeka Nove godine u Sarajevu, javlja Fena.

Za doček Nove 2019. bit će upriličeni koncerti klasične muzike, te domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda na otvorenom 30. i 31. decembra, te 1. januara.

Dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona: Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Ljubljani, Podgorici, Novom Pazaru, Beogradu i Skoplju. Bit će to prilika da Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Sarajeva ojačaju i unaprijede dosadašnju saradnju, te da zajednički prezentuju i unaprijede turističke vrijednosti Sarajeva u turističkim centrima regiona.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo zajedno će djelovati i na rekonstrukciji i revitalizaciji Bijele tabije, kako ne bi dozvolili dalje uništavanje ovog nacionalnog spomenika BiH i jednog od glavnih simbola starog dijela grada Sarajeva, saopćeno je iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.