Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Granični prijelaz Hadžin Potok je od danas zatvoren za promet putnika

hadžin potok
Foto: Fena

Na graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta

Kolovoz je mjestimično vlažan, a vidljivost smanjena zbog magle na pojedinim dionicama uz riječne tokove. Upozorava se i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja. Mole se vozači da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Radovi na mostu na Ilidži

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica, Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakog dana (osim nedjelje) od 06 do 15 sati, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava kroz naselje Lužani. Od 15 sati do 6 sati ujutro saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zatvoren most u Nemili

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Preko graničnog prijelaza Hadžin Potok-Bogovolja više nije dozvoljen međunarodni promet putnika, već samo pogranični promet. Za međunarodni promet putnika otvoreni su pogranični granični prijelazi: Duži-Imotica, Čitluk-Jovića Most, Drinovci-Sebišna i Drinovačko Brdo-Slivno, saopćeno je iz BIHAMK-a.