Odobrila Vlada KS

Gras i Centrotrans uskoro uvode liniju Hrasnica – centar Sarajeva

centrotrans

Linija kreće od sredine augusta i ići će od Hrasnice do Drvenije

Vlada Kantona Sarajevo danas je, na prijedlog Ministarstva saobraćaja dala odobrenje za privremenu registraciju autobuske linije na relaciji Hrasnica-centar grada Sarakeva i to po 50 posto polazaka za dva prijevoznika, KJKP “Gras” i “Centrotrans”.

Cijenu karte na pomenutoj liniji će utvrditi Vlada KS, nakon što se utvrde maršruta i stajališta na pomenutoj liniji, saopćila je Press-služba KS.

Oba prijevoznika su u obavezi da Ministarstvu saobraćaja KS mjesečno dostavljaju izvještaj o prevezenom broju putnika kao i finansijsku analizu opravdanosti, a Ministarstvo će kvartalno informisati Vladu.

“Linija kreće od sredine augusta i ići će od Hrasnice do Drvenije. Cilj Ministarstva saobraćaja KS je osigurati što brži i jednostavniji prijevoz svim građanima Kantona, a u ovom slučaju posebno građanima Ilidže koji ovu liniju zahtijevaju dugi niz godina”, istakao je resorni ministar Adnan Šteta.

Ministar Šteta je najavio da u narednom periodu slijede obnova voznog parka, novi tarifni sistem, kao i novi raspored linijskog prijevoza putnika.