Grupa mostarskih srednjoškolaca obnavlja dječje igralište u ulici Husnije Repca

ilustracija

Šestoro mostarskih srednjoškolaca (Anes, Dženana, Karlo, Luka, Katarina i Sarah) pod mentorstvom prof. Nemanje Miloševića iz Trebinja, a u organizaciji Ambasade SAD-a u BiH, proveli su tokom ljeta dvije sedmice u Americi i od američke ambasade dobili 2,396 KM kako bi s tim novcem napravili nešto korisno za razvoj lokalne zajednice.

Mladi Mostarsci su odlučili te novce uložiti u popravku jednog dječjeg igrališta koje se nalazi u ulici Husnije Repca, te su ostvarili kontakt sa Službom za komunalne poslove Grada Mostara.

Srednjoškolci su dobili stručnu, a dijelom i materijalnu potporu ovom projektu, kao i stručni nadzor, budući se radi o intervenciji u javnom prostoru.

Kako je priopćeno iz Službe za komunalne poslove Grada Mostara, u prošlu subotu, 17. oktobra, očistili su igralište i okolni prostor, obojili nosače klupa, a sjedala zamijenili novima.

Sutra će, kako je navedeno, renovirati oštećena igrala za djecu i montirati novu klackalicu i korpu za otpatke.

“Pozivamo stanare i poslovne subjekata iz bloka: Bulevar, Ulica Husnije Repca i Ulica Rade Bitange da im se pridruže u ovoj aktivnosti. Dobro došli su i svi ostali, spremni aktivno doprinijeti poboljšanju stanja u javnom prostoru Grada Mostara ili samo možda doći vidjeti što to rade naša djeca”, navodi se u saopćenju.