Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stiži iz USK

Grupa od 250 migranata danas dolazi u Ušivak

migranti

U prihvatni centar Ušivak kod Hadžića danas će biti prebačeno 250 problematičnih migranata s područja Unsko-sanskog kantona (USK)

U zgradi Općine Hadžići sinoć je održana zajednička hitna sjednica Kolegija Općinskog vijeća Hadžići i Općinskog načelnika Hamde Ejubovića povodom trenutne situacije sa migrantima i najave dolaska novih 250 migranta sa područja Unsko-sanskog kantona u bivšu kasarnu “Ušivak”. Općina Hadžići izrazila je protest zbog načina na koji se rješava migrantska kriza u BiH od početka do danas istaknuvši kako je izostalo plansko i efikasno rješenje ovog problema.

U prihvatni centar Ušivak kod Hadžića danas će biti prebačeno 250 problematičnih migranata s područja Unsko-sanskog kantona (USK). Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona osigurava će autobuse s migrantima, a platiti će ih Međunarodna organizacija za migrante u BiH (IOM).

“Trenutni broj migranata u bivšoj kasarni ‘Ušivak’ (oko 500) u mnogome je promijenio demografsku sliku Ušivka i Donjih Hadžića i bitno promijenio uslove života nagore. Najavljeno prebacivanje dodatnih 250 migranata problematičnog karaktera zasigurno će još više pogoršati uslove života okolnog stanovništva i usložiti sigurnosnu situaciju”, kažu iz ove Općine.