BiH

Traže sankcije

Grupa “Pravda za Davida” predala pritužbe protiv tužilaca

26/05/2021
Foto: RSE

Od podnošenje krivičnih prijava prošlo je više od godinu, od nekih i godinu i po dana, međutim i dalje nema tužilačkih odluka

Neformalna grupa građana ‘Pravda za Davida’ predala je u srijedu, 26. maja, pet pritužbi protiv nekoliko tužilaca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) Bosne i Hercegovine (BiH), zbog nepostupanja po ranijim prijavama protiv policijskih službenika Policijske uprave Banjaluka u tri godine neriješenom slučaju stradanja mladića Davida Dragičevića, piše Radio Slobodna Evropa.

Dragičević, dvadesetjednogodišnji student iz Banjaluke, nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas u Banjaluci.

“Od podnošenje krivičnih prijava prošlo je više od godinu, od nekih i godinu i po dana, međutim i dalje nema tužilačkih odluka,” navode iz ove grupe te pozivaju Kancelarija disciplinskog tužioca VSTV da provjeri sve navode i adekvatno sankcionišu nesavjesne tužioce,” dodaje se u saopštenju.

Komentari

Autor: RSE

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.