Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Traže sankcije

Grupa “Pravda za Davida” predala pritužbe protiv tužilaca

pravda za davida bl

Od podnošenje krivičnih prijava prošlo je više od godinu, od nekih i godinu i po dana, međutim i dalje nema tužilačkih odluka

Neformalna grupa građana ‘Pravda za Davida’ predala je u srijedu, 26. maja, pet pritužbi protiv nekoliko tužilaca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) Bosne i Hercegovine (BiH), zbog nepostupanja po ranijim prijavama protiv policijskih službenika Policijske uprave Banjaluka u tri godine neriješenom slučaju stradanja mladića Davida Dragičevića, piše Radio Slobodna Evropa.

Dragičević, dvadesetjednogodišnji student iz Banjaluke, nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas u Banjaluci.

“Od podnošenje krivičnih prijava prošlo je više od godinu, od nekih i godinu i po dana, međutim i dalje nema tužilačkih odluka,” navode iz ove grupe te pozivaju Kancelarija disciplinskog tužioca VSTV da provjeri sve navode i adekvatno sankcionišu nesavjesne tužioce,” dodaje se u saopštenju.