Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mcp bih

Gudeljević sudjelovala na Woman in Tech Balkans Summitu

gudeljevic (1)

Na marginama konferencije ministrica Gudeljević se susrela sa bivšom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarević s kojom je razgovarala o projektu Women in Tech

Ministrica Ankica Gudeljević je sudjelovala na konferenciji Women in Tech koja je organizirana pod visokim pokroviteljstvom bivše predsjednice Republike Hrvatske, prve žene na toj funkciji, Kolinde Grabar-Kitarović.

Cilj konferencije je okupiti čelnike i zainteresirane strane Balkana s ciljem otvaranja rasprave o tome kako rasporediti digitalne pristupe i rješenja za otvaranje radnih mjesta kako bi se osnažile žene i djevojčice regije, istodobno promičući održivost i inovativnost poduzetništva, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ministrica Gudeljević je, između ostalog, naglasila da joj je čast biti na ovom skupu kao prva žena, ministrica civilnih poslova u Bosni i Hercegovini.

– Veliki je to izazov imajući u vidu da ministarstvo na čijem sam čelu sublimira sve teme i sve oblasti kroz koje vaš Women in Tech nastoji osnažiti žene i djevojke širom svijeta – kazala je Gudeljević.

Ona je istakla da se obraća ponajprije kao političarka.

– Nije uvijek bilo jednostavno iznijeti argument i braniti njegovu održivost pred oponentima drugih političkih opredjeljenja, a ne biti diskriminiran, naprosto jer ste žena – kazala je.

Na marginama konferencije ministrica Gudeljević se susrela sa bivšom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarević s kojom je razgovarala o projektu Women in Tech.

Također, Gudeljević se susrela i sa gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem s kojim je razmijenila informacije o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u dvije države i mjerama koje se poduzimaju kao i aktivnostima Ministarstva civilnih poslova općenito, saopćeno je.