Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gusta magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

magla3333

U Bosni i Hercegovini gusta magla jutros mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove , pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Tarčin-Zenica i Zvirovići-Bijača, magistralne puteve: M-5 Kaonik-Vitez-Travnik, M-5 Blažuj-Kiseljak-Kaonik, M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-15 Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, M-14.2 Bosansko Grahovo-Drvar, kao i putevi na području Sarajeva, Tuzle i Mostara.

Kolovoz je mokar ili vlažan, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja. Bez obzira na vremenske uslove, posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

Na mjestima izvođenja sanacionih radova saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajaju se magistralni putevi: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske, vozači se upozoravaju na svakodnevne gužve i duža zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.