Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gutić: Borba za svako novo radno mjesto prioritet Vlade TK

gutic

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić uputio je uime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Tuzlanskog kantona čestitku u povodu 1. maja, Praznika rada.

-Prvi maj snažno podsjeća na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo unapređivali radnička prava. Borba za svako novo radno mjesto prioritet je u radu svakog ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona u cjelini. U povodu Praznika rada, upućujem i riječi najiskrenije zahvalnosti našim partnerima, poduzetnicima, investitorima i Vladi Federacije BiH, uz čiju smo pomoć, a na radost i nas i radnika, uspjeli riješiti probleme u nekoliko kompanija, koje su se do nedavno nalazile u naizgled bezizlaznoj situaciji – istakao je Gutić u čestitki.

Nažalost, kako je naveo, ostvarivanje radničkih prava u nekim kompanijama u BiH nije na zadovoljavajućem nivou te upućuje apel poslodavcima da pokažu više socijalne osjetljivosti prema radnicima, “jer takav se odnos uvijek višestruko isplati”.

-U tom svjetlu, uz iskrene čestitke, svim građanima Tuzlanskog kantona želim da u miru i dobrom raspoloženju provedu predstojeći praznik rada – naveo je Gutić, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.