Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granična policija BiH uhapsila državljanin Hrvatske zbog ubistva u RS-u

granicna policija pregled3
FOTO: Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u petak su uhapsili osobu inicijala D. M. (1975.), državljanina Republike Hrvatske, jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela ubistva.

Osoba je kontrolisana pri izlasku iz Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača, i predana je službenicima Policijske uprave Bijeljina, priopćila je Granična policija BiH.

Dan ranije na MGP Rača, prilikom ulaska u BiH, službenici Granične policije BiH uhapsili su J. T. (1988.) za kojeg je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela teške krađe.

Državljanin BiH je predan službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici Jeidnice granične policije Aerodrom Sarajevo u četvrtak su priveli H. S. (1988.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnih djela nasilničkog ponašanja i teške krađe.

Bh. državljanin na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Istanbula i bit će predan službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.