Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gutić: Vlada u 2016. postavila ambiciozan, ali realan plan

bego gutic
Bego Gutić

Plan rada Vlade Tuzlanskog kantona i realizacija aktivnosti koje su ministarstva i Vlada planirali u 2016. godini, bili su tema današnjeg radnog sastanka članova Vlade.

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je istakao da je Vlada u 2016. godini postavila ambiciozan ali realan plan donošenja oko 200 mjera, 32 zakona, 69 odluka, koji je svojim obimom, ali i vremenskim terminima usklađen s budžetom Tuzlanskog kantona za 2016. godinu, Programom rada Skupštine TK, nedavno donesenom Strategijom razvoja TK 2016 – 2020., te Reformskom agendom za BiH za period 2015 – 2018. godina.

Premijer Gutić je tražio od ministara da ubrzano počnu s realizacijom programskih zadataka.

-Budžet Tuzlanskog kantona je prvi puta u zadnjih nekoliko godina usvojen na vrijeme i to je velika prednost za realizaciju programa, jer nema potrebe da se čeka mart kako bi se započele određene aktivnosti – rekao je premijer Gutić insistirajući na realnom planiranju i efikasnoj provedbi aktivnosti.

Također, danas je akcentirano i pitanje konačnog imenovanja upravljačkih struktura u javnim ustanovama i javnim preduzećima, a premijer Gutić je ministre podsjetio i na njihovu resornu odgovornost za rad ovih institucija.

Kako je na kraju zaključeno, Vlada TK treba već u prvoj polovici ove godine uraditi što više, kako njen rad ne bi bio ograničen provedbom lokalnih izbora, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.