Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gužve na granicama BiH: Na Ivanici i Doljanima čekanja do dva sata

BiH

gabela granica (3)

Prema informacijama Granične policije Bosne i Hercegovine na Graničnom prelazu (GP) Ivanica na izlazu iz BiH (odnosno ulazu u Hrvatsku) čeka se oko dva sata, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto moto kluba (BIHAMK-a) u izvještaju sačinjenom u 13:30 sati.

„Na GP Doljani na prelazak granice u oba smjera čeka se od sat i pol do dva sata. Na GP Bosanski Brod na ulazu u BiH čeka se pola sata, a na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća“, navode iz BIHAMK-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Na putevima u BiH danas se saobraća bez vanrednih ograničenja, uz pojačanu frekvenciju vozila.

„Na dionici autoputa A-1 Visoko-Dobrinje izvode se radovi na sanaciji dilatacionih naprava na mostu M6 zbog čega se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku i obratno. Skrećemo pažnju i na dionice Sarajevo zapad-Tarčin i Sarajevo sjever-Butile gdje se izvode radovi na redovnom održavanju. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju najavljenim radovima“, istakli su iz BIHAMK-a, dodavši:

„Na magistralnom putu M-4.2 Velika Kladuša-Bihać u mjestu Donji Purići zbog deminiranja terena u vremenu od 8 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz petnaestominutna propuštanja vozila“.