Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alma Destanović

Hadžibajrićeva saradnica plakala u sudu: Spremna sam na kućni pritvor radi kćerke

alma destanović
Foto: Amer Kajmović/FENA
Arhiva

Priložila je sve putne isprave od Destanović navodeći kako nema putnu ispravu Kosova već samo ličnu kartu koju je voljna da preda

Marsela Bajramović, advokatica Alme Destanović kazala je kako su njenu branjenicu spomenuli samo nekoliko puta u sat vremena izlaganja. Istakla je kako je kao sekretar Destanović imala pravo da po ovlaštenju načelnika potpiše dva ugovora za najam parkinga. Ugovori su, tvrdi, bili korisni za Općinu.

“Površine je koristio Rad, ali nije imalo ugovor sa Općinom. Kada je to utvrđeno, Destanović je uputila zahtjev Radu da im vrati taj prostor. Za vrijeme korištenja nisu dali ni jednu marku Općini. Destanović je učinila sve da vrati to Općini i da imaju prihod preko drugih korisnika parkinga”, kazala je Bajramović, prenosi N1.

Priložila je sve putne isprave od Destanović navodeći kako nema putnu ispravu Kosova već samo ličnu kartu koju je voljna da preda.

“Ima maloljetno dijete od nepune dvije godine koje je sada s majkom od 72 godine i ako je zadržite to je nehumano prema malodobnoj kćerki. Spremna je da surađuje i tražimo eventualni kućni pritvor zbog kćerke”, navela.

Zatražila je bilo koju mjeru zabrane kazavši da je spremna na to samo da je puste kući zbog kćerke.

Obrazlažući novac na računu, Bajramović je kazala kako Destanović ima dva brata u Njemačkoj i da iznos od 160.000 KM nije neki veliki iznos.

“Ostvarila je prihod 40.000 KM godišnje i nije sporno što je uštedila”, kazala je Bajramović.

Dodala je kako njena majka živi u Sarajevu te je priložila nalaze od nje tvrdeći da se liječi u BiH.

Alma Destanović je zamolila da uzme zapisnik o oduzimanju novca iz stana ističući kako joj nađeno puno manje novca nego što je tužitelj tvrdio. Počela plakati i moliti sud da joj ne oduzima pravo majke da bude sa kćerkom.

Očekuje se sudska odluka o pritvoru.