koalicija država!

Hadžikadić nakon skupa u Zavidovićima trčao humanitarnu utrku u Viskom

MH Visoko

Prepreke sa kojima se privrednici susreću prilikom razvijanja svojih kompanija su neshvatljive za jednu savremenu državu. Naše društvo i naša država trebaju korjenite promjene u mnogim oblastima

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Mirsad Hadžikadić, zajedno sa kandidatima Koalicije Država!, razgovarao je sinoć sa građanima Zavidovića, saopštili su iz press službe te kolaicije. Emir Huremović, kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona iz Zavidovića, poručio je da su predstojeći izbori prilika za istinske promjene, a ne za zamjene. Dodao je i da, kada kandidati budu izabrani, ne smiju zaboraviti da su tu zbog interesa građana, a ne zbog sebe i ličnih interesa.

Prisutnima su se predstavili i drugi kandidati Koalicije Država!, za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona: Amra Smriko, Sedin Omerbašić, Tarik Halilović i Emir Galijašević; kao i kandidati za Parlament FBiH: Vernes Babić i Ekrem Tuka.
Skupu su se obratili i ugledni privrednici iz ovog grada: Dino Čamdžić, vlasnik firme Ragnar i Selmir Sušić, vlasnik firme Suša S.

Prepreke sa kojima se privrednici susreću prilikom razvijanja svojih kompanija su neshvatljive za jednu savremenu državu. Naše društvo i naša država trebaju korjenite promjene u mnogim oblastima.

“Suština u procesu pokretanja promjena jesu principi, skup vrijednosti, svijest o vlastitoj odgovornosti i konkretna rješenja. Mi smo napravili program sa konkretnim mjerama koje ćemo poduzeti kada dobijemo svoje predstavnike na različitim nivoima. Ipak, nas nešto drugo razlikuje od drugih političkih organizacija u Bosni i Hercegovini. Ta razlika se ogleda u načinu ponašanja. Nijedan program nam neće pomoći, ukoliko nije popraćen principijelnim ponašanjem lišenim ličnog interesa. Mi imamo svijest o vlastitoj odgovornosti prema Bosni i Hercegovini. Zbog toga smo jedina istinska promjena”, poručio je Hadžikadić.

Humanitarna trka u Visokom

Politika je umijeće razumijevanja građana i njihovih potreba, ali i pomoć da ostvare svoju najbolju budućnost. Država takvih građana je uspješna, pavedna i prosperitetna.

Uvijek ću biti podrška svakom obliku udruživanja građana u borbi za viši cilj. Danas je to bila humanitarna trka u organizaciji udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Upravo će nam takvo djelovanje građana pomoći da potpuno ostvarimo svoj potencijal.