Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hadžikadić o uhapšenoj Naidi Mehanović: “Potkrala” se na našu listu

FOTO: Instagram

Prilikom predstavljanja slogana koalicije “Država”, koju su predvodili Mirsad Hadžikadić i Senad Šepić, prisutnima se obratila i Naida Mehanović. Ona je tada izjavila da ova koalicija ima jasnu viziju i zna kako pokrenuti promjene

Naida Mehanović i Ajša Ramić uhapšene su u jučerašnjoj akciji SIPA-e kodnog imena „Tina“ zbog trgovine ljudima.

Njih dvije danas su predate u zgradu Kantonalnog tužilaštva KS. Naida Mehanović bila je bivša predsjednica Vijeća mladih Kantona Sarajevo i kandidatkinja koalicije “Država” za Skupštinu KS na proteklim izborima 2022. godine.

Prilikom predstavljanja slogana koalicije “Država”, koju su predvodili Mirsad Hadžikadić i Senad Šepić, prisutnima se obratila i Naida Mehanović. Ona je tada izjavila da ova koalicija ima jasnu viziju i zna kako pokrenuti promjene.

Lider Platforme za progres Mirsad Hadžikadić i lider Nezavisnog blok Senad Šepić ipak su odlučili da se ograde od nje.

Kako je Hadžikadić saopćio, Mehanović se navodno „potkrala“ na listu, bez da je prošla provjere, prenosi Dnevni avaz.

Navodno, sada se tvrdi da Mehanović nije bila član niti jedne stranke.

Ona je na listu za Skupštinu Kantona Sarajevo došla na prijedlog članova Nezavisnog bloka. Hadžikadić je saopćio da Platforma za progres i Naida Mehanović nemaju ništa zajedničko i da su kadrovska rješenja bila jedan od razloga zbog kojeg su, navodno, odlučili da će ići sami na izbore od sada pa nadalje.

Šepić je izjavio da su se još u periodu izborne kampanje ogradili i da im je žao što im se potkrala takva greška te što su uopće imali takvu osobu na listi. On je istakao da, dok je kampanja bila, oni su se od Mehanović ogradili i završili su bilo kakvu saradnju.

Stavili smo je na listu i već je bilo kasno kada smo dobili informacije, nismo je mogli skloniti s liste – saopćio je Šepić.

Podsjećamo, Općinski sud u Sarajevu 2020. godine je proglasio krivim Naidu Mehanović i Avdiju Hasanovića zbog “neovlaštenog optičkog snimanja” – tačnije, zbog ucjenjivanja i distribucije snimaka pornografskog sadržaja koji su uključivali maloljetnu osobu.

Kantonalni sud u Sarajevu je potvrdio prvostepenu presudu Općinskog suda protiv Avdije Hasanovića i Naide Mehanović, koji su osuđeni na po dvije godine zatvora.

Podsjetimo, Naida Mehanović bila je predsjednica bivšeg Vijeća mladih Kantona Sarajevo, a u javnost je dospjela zbog ucjena djevojke iz Sarajeva eksplicitnim snimcima.