sda odlučila

Halilagić mandatar za sastav nove Vlade TK, glatko je izgubio na prošlim izborima

halilagic (1)

Tokom obraćanja mandatar Vlade Tuzlanskog kantona je kazao da će sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona raditi posebno na poboljšanju statusa života građana u TK-a

Na sjednici Izvršnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Tuzlanskom kantonu donesena je odluka o potvrđivanju Irfana Halilagića za mandatara Vlade Tuzlanskog kantona.

Procese formiranja nove Vlade u TK vodi Stranka demokratske akcije, koja je na danas održanoj sjednici za mandatara imenovala Halilagića, predsjednika OO SDA Lukavac.

Tokom obraćanja mandatar Vlade Tuzlanskog kantona je kazao da će sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona raditi posebno na poboljšanju statusa života građana u TK-a.

– Mi moramo uraditi brzu analizu stanja u budžetu, pojedinačna stanja u resorima. Sve one dobre stvari, pozitivne projekte koje su naši prethodnici započeli u ranijem periodu, mi nemamo namjeru zaustavljati i opstruirati, nemamo na to pravo zbog građana da to činimo – izjavio je mandatar za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona.

Naglasio je da će poseban fokus biti na poboljšanju statusa boračke populacije, zdravstvenih radnika, uposlenika u obrazovanju, Ministarstvu unutrašnjih poslova i učenika.

Tokom konferencije medijima se obratio i predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak koji je kazao da imenovanjem mladog mandatara Vlade Tuzlanskog kantona, Stranka demokratske akcije ispunjava ono što je govorila u ranijem periodu, da važne odluke i funkcije treba prepuštati mladosti.

Podsjećamo da je tokom dana u Stranku demokratske akcije pristupio i Azmir Husić, dosadašnji zastupnik u Federalnom parlamentu ispred Pokreta demokratske akcije.

Glatko poražen u utrci za načelnika

Rođen 1988.godine u Tuzli. Nakon završene Gimnazije u Lukavcu, 2011.godine. diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli i stekao zvanje diplomirani pravnik. Trenutno zaposlen u J.P. “RAD” Lukavac na mjestu Stručnog saradnika za pravne poslove.

Član je Izvršnog odbora SDA Lukavac. Aktivno govori engleski jezik. Oženjen, otac dvoje djece, trenutno nastanjen u Lukavcu.

Na Izbornoj skupštini OO SDA Lukavac, održanoj 27.12.2019.godine, jednoglasno je od strane 103 prisutna delegata izabran za predsjednika Općinske organizacije SDA Lukavac, te će tu dužnost obavljati u naredne četiri godine.

Halilagić je 2020. na Opštinskim izborima glatko poraže u utrci za načelnika Lukavca. Osvojio je samo 28 posto glasova, dok je pobjednički kandidat Edin Delić imao 64 posto glasova.