BiH

goražde

Halilović: Online model nastave nije opcija za početak školske godine u BPK-a

11/08/2021

Napomenuo je da je na području BPK-a epidmeiološka situacija povoljna ali da će, u skladu s preporukama federalnog kriznog štaba i u narednih 14 dana biti na snazi dosadašnje mjere

Uputstvo o načinu početka školske godine na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) bit će doneseno naredne sedmice uz saradnju resornih ministarstava, kriznog štaba i Zavoda za javno zdravstvo – potvrdio je ministar zdravstva Eniz Halilović.

Po njegovim riječima, u trenutnoj epidemološkoj situaciji online model definitivno nije opcija.

„Federalni krizni štab predložio je da kantoni donesu uputstvo za novu školsku godinu a trenutno je definitivno sigurno da neće biti online modela nastave jer imamo povoljnu epidemiološku situaciju, ali naredne sedmice donijet ćemo odluku u njaboljem interesu učenika„ – istakao je Halilović.

Napomenuo je da je na području BPK-a epidmeiološka situacija povoljna ali da će, u skladu s preporukama federalnog kriznog štaba i u narednih 14 dana biti na snazi dosadašnje mjere.

„Te mjere su na snazi duži period i nije bilo potrebe za restriktivnijim. U BPK-a imamo jednu aktivno zaraženu osobu i već duži vremenski period nemamo novozaraženih tao da imamo jednu stabilnu situaciju i nadamo se da će se taj trend i nastaviti“ – napomenuo je on.

Dodao je da je i na području BPK-a evidentan slabiji interes za imunizaciju koja se provodi u svim lokalnim zajednicama.

„Mi smo zadovoljni načinom imunizacije koji provode timovi Domova zdravlja, a problem je manja zainteresiranost građana za vakcinu AstraZeneca kojom trentno raspolažemo. Ovom prilikom pozivam sve građane da iskoriste priliku i prijave se za vakcinaciju u svojim porodičnim ambulantama jer vakcina ima dovoljno i već ranije smo krenuli s masovnom imunizacijom“ – kazao je ministar zdravstva BPK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.