Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Novi val" i "Blagaj City"

Čišćenje korita rijeke Bune u okviru kampanje “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”

buna na buni (1)

Prvih 30 sudionika koji se registriraju u Eko centru Blagaj bit će u mogućnosti postati dio ekipe akcije čišćenja s kanuima, dok će ostali zainteresirani sudionici biti preusmjereni na Rekreacijski centar Bunica

Omladinski klub (OK) “Novi val” i lokalni partner “Blagaj City” najavili su drugu akciju čišćenja od izvora rijeke Bune do Rekreacijskog centra (RC) Bunica, koja će se održati u petak, 13. kolovoza s početkom u 8.30 sati.

Kampanja pod sloganom “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” ima za cilj čišćenje korita rijeke Bune s ciljem podizanja svijesti građana o ekološkim problemima, a provodi se u suradnji s Ožujskim pivom, priopćeno je iz OK-a Novi Val.

“U suradnji s mnogim nevladinim organizacijama, udruženjima, te volonterima, Ožujsko pivo namjerava provesti više od 20 akcija čišćenja diljem zemlje. Blagaj, kulturno-povijesni biser koji stoljećima prkosi svojim ljepotama, jedna je od stanica ove kampanje. Okupljanje i registracija sudionika bit će u 8.30 sati u Eko centru Blagaj”, navode iz Novog vala.

Akcija će se bazirati na uklanjanje smeća iz korita rijeke Bune i mini deponija javnih površina RC Bunica. Cilj je djelovati na svijest ljudi o važnosti očuvanja prirode i tako poboljšati uvjete života svih građana unutar lokalne zajednice.

“Ovim putem zahvaljujemo se Ožujskom pivu na podršci i nadamo se nastavku suradnje za bolje sutra svih nas. Akcija će se provesti uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a za sudionike će biti osigurano osvježenje i hrana”, poručili su organizatori.

Prvih 30 sudionika koji se registriraju u Eko centru Blagaj bit će u mogućnosti postati dio ekipe akcije čišćenja s kanuima, dok će ostali zainteresirani sudionici biti preusmjereni na Rekreacijski centar Bunica, stoji u priopćenju.