Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Negativna ocjena

Halilović: Ovo su uradili zbog ličnih interesa

mevludin_halilovic_1

“To što su naveli su čiste nebuloze”

Policijski komesar Kantona Sarajevo Mevludin Halilović kazao je Feni da je negativna ocjena za njegov rad za 2018. godinu Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara Skupštine Kantona Sarajevo, prije svega “sramotna”.

– Razlozi za negativnu ocjenu su neutemeljeni i nema ni jednog razloga za takvo nešto – kazao je Halilović te naveo da će vrlo brzo informirati javnost o svim detaljima.

Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara Skupštine Kantona Sarajevo je na sjednici koja je održana večeras komesaru Mevludinu Haliloviću jednoglasno dao nezadovoljavajuću ocjenu za rad za 2018. godinu, u isto vrijeme kada je Halilović prisustvovao pres-konferenciji povodom ubistva Edina Gačića.

Predsjednik Nezavisnog odbora Miroslav Kružik kazao je ranije Feni da će navedeni prijedlog ocjene sa detaljnim obrazloženjem biti dostavljen komesaru Haliloviću, ministru unutrašnjih poslova KS-a i Vladi Kantona Sarajevo.

– Radi se o političkim pamfletima pojedinih članova Odbora. To što su naveli su čiste nebuloze. U Sarajevu problem automafije traje od 1996. godine. Ovo se radi zbog ličnih interesa koji nisu mogli biti realizirani – rekao je Halilović za Dnevni avaz.

Dodao je da će članovi Odbora morati obrazložiti svaku stavku koju su naveli u svojoj negativnoj ocjeni.