Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Handžić: Osigurali smo novac za Roditeljsku i Sigurnu kuću, javne kuhinje i slijepe osobe

BiH

Vibor Handzic

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva usvojeni su amandmani vijećnika Naše stranke Vibora Handžića na Budžet Grada Sarajeva za 2017. godinu.

Jedan od usvojenih amandmana osigurava podršku u iznosu od 10.000 KM za Biblioteku za slijepa i slabovidna lica.

„U pitanju je institucija koja svake godine poduzima brojne aktivnosti koje obogaćuju kulturni život slijepih i slabovidnih osoba, i najmanje što možemo uraditi jeste podržati njihov rad”, istakao je Handžić.

Također, prihvaćen je amandman vijećnika Naše stranke na Budžet Grada Sarajeva, kojim je finansiranje Roditeljske kuće povećano sa 5.000 KM na 10.000 KM.

Vijećnik Naše stranke je predložio i da se u Budžet Grada Sarajeva uvrsti i Sigurna kuća.

„Taj amandman, međutim, nije usvojen, ali je donesena odluka da Sigurna kuća bude stalna budžetska kategorija u iznosu od minimalno 10.000 KM”, objasnio je Handžić.

Amandmanima vijećnika Naše stranke u javnoj raspravi prepolovljena su sredstva kojim su se finansirale klubovi političkih partija, a u Budžet je vraćeno finansiranje javnih kuhinja, stipendije za socijalno ugrožene, izrada infrastrukture i signalizacije za slijepe i slabovidne i ostale kategorije osoba sa invaliditetom, projekat zvučne novine za slijepe i slabovidne, kao i grant udruženju koje se bavi potrebama osoba sa Downovim sindromom.