Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

borba za glasove

“Hazime, imamo bingo”: Glavni čovjek iz stranke me zvao…

marijaaa

Načini na koje se kandidati predstavljaju biračima su raznovrsni

Predizborna kampanja u Bosni i Hercegovini svaki put donese pregršt zanimljivih i živopisnih likova, mahom dosadnih, ali nekada i zaista originalnih ideja da se dođe do glasača. Neki će reći, kako i ne bi kada svako selo ima svoju stranku. Ove godine čak 91 političa stranka se prijavila za izbore, 38 koalicija, i još 17 nezavisnih kandidata. Za ove izbore, vjerovali ili ne, za fotelje u kantonima, entitetima i državi bori se oko 7.500 kandidata!

Načini na koje se kandidati predstavljaju biračima su raznovrsni.

Jedan od zanimljivijih, stiže nam iz Hercegovine. Naime, kandidatkinja Koalicije HNS Marija Krešić-Čuljak na svom je Facebooku pozvala glasače da joj daju podršku za Skupštinu HNK sljedećim rimama;

“Glavni čovjek iz stranke me zvao
Jer mu je na um palo
Da me u politiku želi uključiti malo.
Zato vam svima moram javiti
Politikom se počinjem baviti.

Izbori više neće biti isti
Jer sada možete glasati za mene na županijskoj listi.
Neću obećati kule i vile
Jer to zavisi od više sile.

Ali od sebe sve ću dati
Da naš narod manje pati.

Zaokružite br. 16. na glasačkom listiću Koalicija HNS HDZ BIH, HSP BIH, HDU, HSP AS, HRAST, HSP HB. Ustrajno do pobjede”, poručila je na svom Facebooku Marija Krešić-Čuljak u objavi kojom poziva da glasače da joj ukažu povjerenje.

Na društvenim mrežama Marijanina objava izazvala je različite reakcije. Jedna od njih je bila i ova; “Hazime, imamo bingo”. Objavu je lajkala i ambasadorica BiH u Pragu Martina Mlinarević.