Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HDZ BIH odbacio optužbe o navodnim izbornim malverzacijama u Livnu

livno_hdz

Predsjednik hercegbosanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH Ivica Brešić i predsjednik livanjskog Općinskog odbora HDZ-a BiH Darinko Mihaljević odbacili su optužbe HDZ-a 1990 da je njihova stranka sudjelovala u izbornim malverizacijama na području općine Livno.

– Sve su stranke imale svoje izborne članove i svoje promatrače na svim biračkim mjestima, i koliko mi je poznato, niti jedna primjedba da se nešto događa mimo zakona nije stigla do Općinskog izbornog povjerenstva – kazao je Mihaljević.

Dodao je kako je, kao županijski ministar unutarnjih poslova, informiran da nije bilo nijednog incidenta u vezi izbornog procesa.

– Svi izborni materijali nakon završetka glasovanja su do Općinskog izbornog povjerenstva uredno dostavljeni i policija nema saznanja o bilo kakvim nedozvoljenim radnjama – ustvrdio je Mihaljević, istaknuvši kako su „problemi“ nastali onog trenutka kada su počeli pristizati rezultati što je, kako kaže, poslužilo HDZ-u 1990 za pravdanje neuspjeha i optuživanje drugoga.

– Volimo svoje Livno i nemojmo od svoga grada stvarati grad slučaj i plasirati negativni imidž o njemu. Narod je rekao svoje, čestitajmo jedni drugima i pozivam sve zajedno da se kroz Općinsko vijeće i našega gradonačelnika borimo za što bolju poziciju i Livna i Livnjaka – kazao je Mihaljević.