Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

naljutio ih glumac

HDZ zatražio da se Sergej Trifunović u Mostaru proglasi personom non grata

Trifunović je, kako navode, 17. decembra objavio fotografiju kandidatkinje HDZ-a BiH uz neprikladnu poruku na mjestu izbornog slogana. Montaža je izazvala brojne negativne komentare, a nakon nekog vremena on je objavu uklonio

Gradski odbor HDZ BiH Mostar zatražio da se glumac Sergej Trufunović proglasi personom non grata jer je, kako navode, objavom na Instagram profilu vrijeđao kandidatkinju ove stranke za Gradsko vijeće na lokalnim izborima koji se održavaju 20. decembra.

Trifunović je, kako navode, 17. decembra objavio fotografiju kandidatkinje HDZ-a BiH uz neprikladnu poruku na mjestu izbornog slogana. Montaža je izazvala brojne negativne komentare, a nakon nekog vremena on je objavu uklonio.

Iz mostarskog HDZ-a “najoštrije su osudili šovinističku objavu i iskazani govor mržnje poznatog beogradskog glumca i političkog aktiviste Sergeja Trifunovića”.

“Žalosti činjenica da se tako u kontinuitetu već godinama u javnom prostoru ponaša jedan ‘deklarirani’ borac za demokratsku Srbiju i prava građana, Mostarac po rođenju, dramski umjetnik, kojem je Mostar nebrojeno puta ukazao gostoprimstvo na Festivalu glume, a on je uzvratio uvredama, lažima i mržnjom”, kazali su iz HDZ-a.

Naveli su kako ovo nije “prvi istup” Trifunovića.

“Još nam je u sjećanju njegov istup u povodu tragične smrti generala Slobodana Praljka, nad kojom je likovao kao posljednji barbarin”…

Gradski odbor HDZ BiH Mostar će u povodu ovoga istupa, kako je navedeno, poduzeti sve zakonom predviđene korake protiv Trifunovića u “cilju zaštite svoje kandidatkinje”.

“Ovim putem pozivamo sve udruge za zaštitu prava žena i mladeži da osude ovakve obrasce ponašanja prema ženama uz prijedlog da se šovinist Trifunović u rodnom gradu proglasi personom non grata, poručeno je iz mostarskog HDZ-a.