Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ministar odbrane

Helez poručio Zahiragiću: Ti ne bi mogao proći ni vojnu obuku. Ja se nisam krio u trezorima

Foto: Screenshot/Facebook

Navodi da stalni napadi i prozivanja predstavnika RS i Srbije, a sad i predstavnika SDA mi i prijaju, i to je, kako tvrdi, najbolji signal da dobro radi svoj posao

Ministar odbrane BiH Zukan Helez danas je na svom Facebook profilu istakao da su mu “stalni napadi iz RS-a i SDA najbolji signal da dobro radi svoj posao i da ga to potiče da radi još više i snažnije”.

“Prvo je članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović u lažnom i nelegitimnom izvještaju u UN me napadala i prozivala, zatim predsjednik manjeg bh entiteta Milorad Dodik pa moj zamjenik Aleksandar Goganović zatim predstavnici vlasti Srbije te na kraju i opozicija u Federaciji BiH, predstavnici SDA”, napisao je na početku svoje objave Helez.

Dalje tvrdi. kako ovi napadi imaju drugačije ciljeve i motive.

Nisu više dio tala

“Željki Cvijanović, Miloradu Dodiku, predstavnicima vlasti RS i Srbije smeta što Bosna i Hercegovina jača svakim danom u odbrambenom smislu. Naše Oružane snage su svaki dan opremljenije i sposobnije. Svaki dan smo bliže konačnom cilju, punopravnom članstvu u NATO savezu.

Napadi na mene od strane opozicije u Federaciji BiH, predstavnika SDA i raznih zahiragića su motivisani mojim uspjesima u radu koji se ogledaju, među ostalim, i u razvoju namjenske industrije u BiH. Za vrlo kratko vrijeme smo pokazali da može drugačije, može bolje. To što oni nisu znali ili nisu radili preko 30 godina vlasti je njihov problem.

Također, njihov problem je što više ne upravljaju procesima, nisu dio tala, javna preduzeća nisu više njihova kasica”, napisao je Helez.

Navodi da stalni napadi i prozivanja predstavnika RS i Srbije, a sad i predstavnika SDA mi i prijaju, i to je, kako tvrdi, najbolji signal da dobro radi svoj posao.

“Moj posao je da štitim suverenitet i teritorijalni integritet BiH, a to što im se moje aktivnosti ne sviđaju to je njihov problem.

Na kraju moram reći da je na političkoj sceni u BiH, nažalost, mnogo toga postavljeno naopako pa tako neko ko je bio u pelenama u ratu uzima sebi za pravo da govori o mom ratnom putu. Neko ko u svojim najboljim i najljepšim godinama nije u stanju proći ni vojnu obuku, govori o odbrani države.

Prvog dana agresije na našu zemlju sam uzeo pušku, od prvog dana sam bio pripadnik Zelenih beretki, obavljao specijalne zadatke u Armiji RBiH koje nije baš svako mogao te sam na taj period izuzetno ponosan.

Fadil Novalić nije žrtva

Niti ja, niti bilo ko iz moje porodice se nije krio u podrumima i trezorima kad je bilo najteže. U odbrani naše domovine od agresije susjednih država moj brat rahmetli je dao svoj život kao pripadnik jedne od najelitnijih jedinica Armije RBiH”

Helez na kraju navodi da je za razliku od 90-tih godina, njegova je uloga drugačija, neuporedivo odgovornija.

“Pozicija ministra odbrane BiH i Zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH me stavila na prvu crtu borbe za našu domovinu BiH. Moja je obaveza da stvaram odbrambeni sistem koji će biti u stanju odgovoriti svakom ugrožavanju BiH.

Predstavnicima SDA poručujem da nema ništa loše biti u opoziciji, pozivam ih da ne budu opozicija državi i njenim interesima. Također, nek se zapitaju na čijoj su strani, čije interese štite, kojim putem idu kada ovako jedinstveno i usklađeno sa predstavnicima vlasti RS i Srbije napadaju na prvog čovjeka odbrambenog sistema naše zemlje”, poručio je Helez i na kraju dodao:

“Fadil Novalić nije žrtva nikakve montirane afere. On je žrtva vlastitog kriminala i korupcije”.