BiH

Jedan glas protiv

Hercegovačko-neretvanski kanton usvojio “korona-zakon”

22/05/2020

Predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg naglasio je kako nije riječ o ''najboljem korona-zakonu'' u Federaciji, no kako je kvalitetan i sadržajan

Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (Covid-19) i potpori ekonomiji na području HNK usvojen je na sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona s jednim glasom protiv, saznaje Bljesak.info.

Podsjetimo, uoči sjednice Skupštine predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg naglasio je kako nije riječ o ”najboljem korona-zakonu” u Federaciji, no kako je kvalitetan i sadržajan.

”Zakon u sebi ima čitav niz kvalitetnih i konkretnih rješenja, od subvencije minimalne neto plaće koja je u našim planovima predviđena u maksimalnom iznosu, no zakonski smo se morali ograditi jer u ovoj situaciji ne znamo tačno i konkretno broj korisnika koji će aplicirati i imati pravo na subvenciju”, kazao je Herceg.

Naveo je kako su duplo povećali poticaje jer ”zakon mora biti i poticajni, mora biti oživljavanje gospodarstva, oslobađanja fiskalnih i parafiksalnih nameta”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.