Hercegovci “ubacili u petu” kada je šverc cigareta u pitanju

BiH

Oduzete cigarete33
Ilustracija

Policija je na području istočne Hercegovine za samo mjesec i po dana zaplijenila više od 31.000 kutija cigareta bez akciznih markica, koliko je oduzeto skoro za cijelu prošlu godinu, potvrđeno je Srni u Policijskoj upravi Trebinje.

U 2017. godini na ovom području oduzeto je 45.020 kutija cigareta različite vrste, čija je tržišna vrijednost procijenjena na oko 130.000 KM.

Početak 2018. nije obećavajući, naprotiv. Maloprodajna tržišna vrijednost oduzete robe u nepuna dva mjeseca 2018. godini procjenjuje se na oko 90.000 KM.

Načelnik sektora policije Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa Srni je potvrdio da je od početka godine privedeno 13 lica za krivično djelo nedozvoljena trgovina i da su cigarete u svim slučajevima pronađene u vozilima prilikom policijske kontrole.

On je naveo da je najviše cigareta pronašla nevesinjska policija prilikom kontrole vozila koja su se, uglavnom, kretala prema Mostaru.

Oni su od početka ove godine oduzeli 23.480 kutija cigareta različitih vrsta, čija se maloprodajna tržišna vrijednost procjenjuje na oko 70.000 KM.

Siniša Laketa

Laketa je istakao da uglavnom ta roba dolazi iz Crne Gore i da vjerovatno ulazi na dijelovima granice koji su fizički i tehnički neobezbijeđeni.

“Pojavljuje se i određeni djelokrug nepoznatih lica koja do sada nisu učestvovala niti su evidentirana kao lica koja se bave izvršenjem takvih krivičnih djela”, dodao je Laketa.

Iz Policijske uprave Trebinje poručuju da će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima na otkrivanju i dokumentovanju krivičnog djela nedozvoljena trgovina.