Novogodišnja proslava

Hiljade ljudi proslavljaju ulazak u 2019. u Sarajevu

sarajevo NG 555555

Radi mjera predostrožnosti u ulici Maršala Tito u Sarajevu je zbog javnog dočeka Nove 2019. godine, od 16 sati blokirano je odvijanje saobraćaja, a policija je postavila i betonske kocke odnosno protivterorističke barijere

Brojni Bosanci i Hercegovci, gosti iz regiona i svijeta spremni su najluđu noć dočekati na ulicama Sarajeva.

Ulica Maršala Tita okupirana je ljudima koji su došli dočekati novogodišnju večer uz Harija Mata Harija kod Vječne vatre.

Prije centralne zabave na binu su izašli DJ Dizzy Dee i Eldin Huseinbegović, koji su zagrijali ljubitelje dočeka Nove godine na otvorenom.

U 22.45 sati na binu je izašao Hari Mata Hari, zvijezda dočeka Nove 2019. godine. On je spektakl pred Vječnom vatrom započeo pjesmom “Poletjela golubica” te na taj način izazvao ovacije brojnih gostiju.

Radi mjera predostrožnosti u ulici Maršala Tito u Sarajevu je zbog javnog dočeka Nove 2019. godine, od 16 sati blokirano je odvijanje saobraćaja, a policija je postavila i betonske kocke odnosno protivterorističke barijere.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sačinila je Operativni plan fizičkog, operativnog, saobraćajnog i kontradiverzionog osiguranja Javnog dočeka Nove 2019. godine ispred Vječne vatre u Sarajevu.

Zbog toga je u novogodišnjoj noći pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu, kako u uniformi, tako i u civilu.

Zbog blokiranog saobraćaja došlo je i do promjene u odvijanju javnog prevoza, pa će se tramvajski saobraćaj odvijati na relaciji Skenderija-Ilidža sve do 3 sata.

Tokom 1. i 2. januara 2019. godine vozila javnog prevoza će saobraćati prema prazničnom, tj. nedeljnom rasporedu.