Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Hitna sjednica Skupštine KS povodom sigurnosne situacije 18. oktobra

13/10/2016

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS) je na današnjoj vanrednoj sjednici donio zaključak da se prije održavanja nastavka 19. i nove 20. redovne sjednice Skupštine KS, koje su već ranije zakazane za utorak 18. oktobra, istog dana održi i hitna sjednica ovog zakonodavnog tijela.

Tema je sigurnosna situacija u KS-u.

“Kolegij Skupštine je zadužio sve nadležne institucije Ministarstvo unutrašnjih poslova, Upravu policije, Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara, Tužilaštvo KS i Komisiju za sigurnost KS da svaka iz svoje nadležnosti pripremi cjelovite izvještaje o temi aktuelne sigurnosne situacije na području Kantona Sarajevo”, navedeno je u saopćenju iz KS-a.

Prijedlog odluke o prihvatanju Plana restruktuiranja zdravstvene djelatnosti i reorganizacije zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, koji je na prošloj sjednici utvrdila Vlada Kantona Sarajevo, pred skupštinskim zastupnicima naći će se na 21. redovnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, a koja je zakazana za 26. oktobar ove godine.

Komentari