Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Hladna fronta i kiše uskoro odlaze, vraća nam se ponovo toplo i sunčano vrijeme

Vrućine u Mostaru: Brojni turisti i građani osvježenje traže u Neretvi
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Od utorka postepeno stabilizacija vremena i ulazak u sušniji period sa više sunčanog vremena i postepen rast temperatura

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom.

Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrjieme. Poslijepodne i dio noći se očekuje kiša i pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Od utorka ponovo sunčano i toplo

Kako javlja BHmeteo, do utorka ostaje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Više padavina u poslijepodnevnim satima nedjelje i ponedjeljka kada će ih biti u većem dijelu zemlje uz ponegdje moguće nešto obilnije. U Hercegovini u nedjelju poslijepodne lokalno moguće grmljavinsko nevrijeme, dok se u Bosni tokom nedjelje ne očekuju nevremena. Svježe do srijede.

Do utorka(08.08.) ostaje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom. Više…

Posted by BHMETEO.ba on Saturday, August 5, 2023

Od utorka postepeno stabilizacija vremena i ulazak u sušniji period sa više sunčanog vremena i postepen rast temperatura.

Prognoza za naredne dane

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni.

U utorak pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 stepeni.

U srijedu pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stepeni.