Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hoće li se Tuzlaci voziti jeftinije u javnom prevozu?

autobus tuzla

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla je danas zatražio da nadležni organ upravljanja Gradskog i prigradskog saobraćaja d.d. Tuzla odmah, a najkasnije do 14. ugusta 2015., stavi van snage odluku o povećanju cijena javnog prijevoza na području grada Tuzle i cijene vrati na nivo prije povećanja.

Također, zatraženo je da nadležni u GIPS-u d.d. Tuzla što prije podnesu zahtjev u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima Tuzlanskog kantona kako bi cijene usluga javnog gradskog prijevoza na području grada Tuzle nakon 2008. bile uvedene u zakonske okvire.

U protivnom bit će zakazana vanredna sjednica Gradskog vijeća radi donošenja adekvatnih odluka o evetualnim mjerama, koje u skladu sa Zakonom trebaju biti preduzete u interesu građana.

Kolegij Gradskog vijeća Grada Tuzle je konstatovao kako su u izjašnjenju u vezi sa zaključcima sa sastanka predstavnika izvršne vlasti Grada Tuzla i predstavnika GIPS-a održanog 4. augusta 2015., koje je dostavljeno predsjedavjućem Gradskog vijeća Grada Tuzla i Gradonačelniku Tuzle, izostavljeni podaci o povećanju cijena nekih pojedinačnih i mjesečnih karata, jer je evidentno iz Informacije Službe za inspekcijske poslove od 11. augusta 2015., da su cijene pojedinačnih karata na prigradskim lokacijama i mjesečnih karata za pojedine kategorije korisnika povećane.

Pregovarački tim Grada Tuzle i gradonačelnik će razgovarati s predstavnicima GIPS-a d.d. Tuzla i o njihovom stavu izvijestiti Kolegij Vijeća do 14. augusta 2015., radi zauzimanja definitivnog stava oko daljnjih koraka po tom pitanju, saopćeno je iz Grada Tuzle.