BiH

human gest

Hotel Dom Faletići ponudio besplatan smještaj pogođenima poplavama

05/11/2021

Direktor hotela kazao je da je već primljeno nekoliko građana

Hotel Dom Faletići je putem Facebook stranice pozvao građane koji su uslijed poplava ostali bez domova da besplatno spavaju dok se ne riješi njihova situacija.

Povodom vanredne situacije u Kantonu Sarajevo, prouzrokovane obilnim padavinama i ostalim nepogodama, Hotel Dom Faletići poziva građane Sarajeva, Ilidže i drugih dijelova Kantona, pogođene poplavama i koji su trenutno ugroženi da se jave ukoliko im je potreban smještaj. Naš hotel besplatno će vas smjestiti sve dok se stanje ne stabilizira i popravi.

Zainteresirani se mogu javiti na viber/whatsupp 061169695 ili broj telefona 033879096. Sve kapacitete hotela stavljamo u funkciju besplatnog zbrinjavanja naših sugrađana – poručili su iz tog objekta.

Direktor hotela Mahir Žiško u izjavi za Fenu je kazao da je već primljeno nekoliko građana. Također je rekao i da su u kontaktu sa Civilnom zaštitom koja će se koordinirati smještaj najugroženijih iz općine Stari Grad.

Žiško je naveo da će sve svoje kapacitete dati na raspolaganje sugrađanima koji su ugroženi, te da su u mogućnosti smjestiti još oko 60 osoba koje su u stanju potrebe, te da će im uz smještaj biti osigurana i hrana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.