Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mirni protest

Hrabre poruke iz Tuzle: “Amru je ubio MUP, policajac i zločinac. Ubijena je rukom ministra”

protesti amra tuzla
Foto: Fokus.ba

Okupljeni građani poručili su kako su odlučni da istraju u ovoj borbi te da nadležni koji nisu spriječili ubistvo Amre Kahrimanović, moraju da odu s funkcija

Građani Tuzle i okolice organizirali su danas protestnu šetnju za brutalno ubijenu Amru Kahrimanović od naselja Brčanska Malta do zgrade MUP-a TK.

Amru je, podsjetimo, sa 15 metaka iz službenog pištolja ubio pijani policijski inspekor Elvis Ćustendil.

Okupljeni građani poručili su kako su odlučni da istraju u ovoj borbi te da nadležni koji nisu spriječili ubistvo Amre Kahrimanović, moraju da odu s funkcija.

Traže se ostavke

Na protestima su nosili transparete s parolama: “Ostavke!”, “Ne smijemo dozvoliti da nas ikada više nijedan policajac usmrti”, “30 godina bez ljekarskog pregleda, da li vas je sramota?”.

Pred zgradom MUP-a TK uzvikivali su “ostavke” i “napolje”, zgroženi ponašanjem policijskih struktura nakon što je njihov pripadnik pijan počinio brutalan zločin.

Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre obratio se okupljenima.

– Skupštinom TK, Vladom TK, MUP-om TK i političkom nedonoščadi. Ovo je borba samo nas dvojice, niko ne stoji iza toga. Finansijski, duhovno i svakako stojimo iza toga. Ne postoji nikakva politička borba već borba za satisfakciju života moje sestre koja je ubijena rukom države, MUP-a, zločinca, rukom ministra MUP-a TK koji nemaju nikakvo dostojanstvo, direktora policije…, rekao je Nedžad.

Izrazio je tugu i razočarenje što je u centru Tuzle, uprkos situaciji, igrano kolo.

Protesti za Amru Kahrimanović

Posted by N1 Bosna i Hercegovina on Saturday, February 17, 2024

– Molim vas budite dobri jedni prema drugima. Pokazali ste da možemo bolje i drugačije i da mi nismo oni. Amra je to zaslužila. Molim vas Tuzlo, nemojte nas napuštati, dodao je.

Amrin sin: Neću odustati do kraja svog života

Damir Hodžić, sin ubijene Amre, poručio je da neće odustati od borbe za pravdu za svoju majku sve dok bude živ.

– Imam 27 godina, ne znam koliko ću živjeti, ali neću odustati do kraja svog života dok ne budu odgovarali oni koji moraju, rekao je Damir poručivši a mora biti pravde i ostavki.

– Pozivamo na moralnu odgovornost. Koliko puta mora ponoviti da ovdje nema mjesta za politiku. Nismo nikoga ni pozvali ni prozvali iz bilo koje političke stranke, oni su krenuli da spinuju i da se politizira stvar oko ubistva moje majke. Nas to ne interesuje. Mi imamo jasne ciljeve i molbe i odmah smo rekli šta želimo – da odgovorne osobe odgovaraju krivično i pravno i pozivamo na moralnu odgovornost, ako je uopšte ima ovdje, naveo je.

Istakao je kako nema empatije među nosiocima funkcije vlasti i pitao zbog čega je bila zatvorena za javnost sjednica Skupštine TK.

– Bila je najavljena pauza od pola sata, ostali su sat. Ulazili, izlazili, dogovarali se i cerekali su se stalno. Prilazili su nam s ucviljenim licima, govorili da su uz nas i nakon sat glasali protiv. Sramota, poručio je, prenosi N1.