Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HRS: Bešlićeva ostavka navela bi OHR da riješi pitanje izbora u Mostaru

LJUBO_BESLIC_NOVA

Gradski odbor (GO) Hrvatske republikanske stranke (HRS) Mostar smatra kako bi samoinicijativna ostavka gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića navela na djelovanje OHR, koji, po njihovu mišljenju, jedini ima ključ rješenje za problem izbora u Mostaru.

“Postavljamo pitanje dugogodišnjem gradonačelniku grada Mostara je li došlo vrijeme da samoinicijativno dadne ostavku na tu funkciju? Možda bi njegova ostavka mogla biti taj okidač koji bi naveo OHR na djelovanje, s obzirom da jedino oni imaju ključ rješenja u svojim rukama”, priopćili su iz HRS-a.

U toj stranci ističu kako razloga za ostavku ima bezbroj, počevši od “moralne obveze zbog nerada gradskih institucija, traljavo urađenih višemilijunskih građevinskih radova (zbog čega će prije ili kasnije netko odgovarati), zbog stanja čistoće i raspolaganja otpada u gradu”.

“Gradonačelnik ne treba brinuti oko eventualne krize gradske vlasti nakon ostavke jer nama Mostarcima je jednako s njim ili bez njega. Uvjereni smo kako bi se našla kavana u kojoj bi se nakon ostavke problem Mostara riješio u tren nekim sporazumom. Za razliku od sporazuma Dodik – Izetbegović, ovaj bio mogao odmah u realiziranje, jer ‘dana riječ i pružena ruka vrijede više od bilo kakvog sporazuma'”, navodi se u piopćenju.