Mostar

Hrvatski list objavio da je Zdravko Mamić pobjegao u UAE

ecd50829dda87482bb4f

Ako je Zdravko Mamić ipak pobjegao u UAE, priča s izručenjem mogla bi se zakomplicirati.

Zdravko Mamić pobjegao je iz Međugorja u Ujedinjene Arapske Emirate, nakon što je čuo da bi ga BiH mogla izručiti Hrvatskoj, objavio je Večernji list, ali ova vijest je kasnije demantovana. Demantovao ju je lično Zdravko Mamić.

Zagrebački list je objavio kako je Zdravko “pobjegao” kod brata Zorana Mamića u Ujedinjene Arapske Emirate. Kako su naveli, “bijeg je planiran, a avion kojim bi pobjegao bio je u Mostaru”.

Podsjetimo, Vrhovni sud je ukinuo rješenje Županijskog suda u Osijeku iz jula, kada je optužno vijeće odbilo zahtjev USKOK-a za istražni zatvor u tom, drugom sudskom postupku.
Predomisle li se osječki suci pa ipak izvijećaju novi istražni zatvor, otvorit će to vrata ka mogućem izručenju Zdravka Mamića u ruke hrvatskog pravosuđa.
Sud će odlučivati 30. novembra. Ako je Zdravko Mamić ipak pobjegao u UAE, priča s izručenjem mogla bi se zakomplicirati.
Mamiću je, podsjetimo, određen istražni zatvor nakon što je u junu nepravosnažno osuđen na šest i pol godina zatvora u prvom postupku, gdje se njega, brata mu Zorana, Damira Vrbanovića i Milana Pernara tereti za izvlačenje 116 miliona kuna iz Dinama.