BiH

Održan sastanak

Izetbegović i Baljić razgovarali o zapošljavanju osoba s invaliditetom

14/11/2018

U protekle tri godine osigurana sredstva za zapošljavanje 3.300 osoba s invaliditetom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je predstavnike udruženja porodica šehida i ratnih vojnih invalida i direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH Ahmeta Baljića koji ga je informirao o rezultatima rada Fonda.

Naglasio je da je Fond od početka 2015. godine osigurao sredstva za zapošljavanje 3.300 osoba s invaliditetom, što je gotovo pet puta više u odnosu na period od 2011. do 2015. godine.

– Ako bi se poboljšala disciplina poslodavaca pri uplati posebnog doprinosa za zapošljavanje osoba s invaliditetom, po riječima direktora Baljića, u naredne četiri godine mogla bi biti osigurana sredstva za zapošljavanje dodatnih 5.500 osoba – saopćeno je.

Zadovoljstvo radom Fonda i saradnjom sa čelnim ljudima izrazili su i predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida FBiH Esad Delić i predsjednik Udruženja porodica šehida FBiH Almin Škrijelj.

– Predsjedavajući Izetbegović izrazio je očekivanja da se i u narednom periodu s posebnom pažnjom pristupa rješavanju radno-pravnih i statusnih pitanja osoba s invaliditetom – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.