Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pomozi.ba

Humana sugrađanka dječaku Faruku Geljiću iz Sarajeva donirala 15.350 eura

Faruk Geljic 1 Pomozi.ba (1)

Podsjećamo, maleni Faruk je većinu svog života proveo u bolnicama, jer mu je nakon rođenja ustanovljeno iščašenje oba kuka i zakrivljeno stopalo

Iz Udruženja Pomozi.ba saopšteno je da je uoči Svjetskog dana humanitarnih akcija sugrađanka koja je željela ostati anonimna uplatila 15.350 eura za operativni zahvat i fizikalne terapije dječaka Faruka Geljića iz Sarajeva za kojeg je ovo udruženje pokrenulo apel za prikupljanje sredstava, javlja Anadolu Agency (AA).

“U dogovoru sa porodicom, novac prikupljen apelom za Farukovu operaciju u Turskoj, bit će preusmjeren u programska sredstva za liječenja drugih oboljelih građana”, navodi se u saopštenju.

Faruk krajem mjeseca putuje u Tursku, a Udruženje Pomozi.ba će snositi troškove prevoza i boravka u Turskoj, kao i troškove njegovog daljnjeg liječenja, jer će mu već nakon šest mjeseci biti potreban zahvat vađenja unutrašnjih implantata.

“Podsjećamo, maleni Faruk je većinu svog života proveo u bolnicama, jer mu je nakon rođenja ustanovljeno iščašenje oba kuka i zakrivljeno stopalo. On boluje i od hidrocefalusa, te su mu čim se rodio urađene dvije operacije i ugrađen šant. Nadamo se da će nakon predstojeće operacije u Turskoj, ovaj hrabri dječak napokon prohodati”, navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Dodaju da je divna, humana gesta sugrađanke dokaz u nizu da dobri ljudi postoje, što svakodnevno dokazuju i ostali sugrađani koji na različite načine podržavaju rad udruženja godinama unazad.

Udruženje Pomozi.ba svim humanitarcima i dobrim ljudima čestitalo je Svjetski dan humanitarnih akcija.