Blažuj kod Sarajeva

Humanost sarajevskih policajaca: Suze starice Selime i orasi kao peškeš

Untitled-1

Ova priča govori o humanosti pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo

Osim što po vode brigu o provođenju zakona i sigurnosti svih nas, policajci su često učesnici dobrovoljnih akcija darivanja krvi, često pokreću humane akcije u svojim sredinama i slično.

Ova priča govori o humanosti pripadnika MUP-a KS, a policajci koji su dio priče poručuju da MUP KS mora biti na usluzi starim i iznemoglim osobama.

“Obilaskom naselja Blažuj, u šumi ispred stare kuće dočekala nas je 83-godišnja Zametica Selima, rodom iz Tjentišta. Kako kaže, Selima živi sama jer je 2002. godine ostala bez muža a prije dvije godine ostala je i bez sina. Skoro niko od daljnih komšija je ne obilazi, a sama nije u mogućnosti otići do prodavnice kupiti sebi osnovne potrepštine. Stoga smo odlučili da nani Selimi obezbjedimo neke osnovne potrepštine kada je u ovim danima velika potreba za životnim namirnicama”, piše u opisu fotografija ovog humanog djela, na Facebook profilu.

Dodaje da je nakon uručene skromne pomoći, nana Selima počela plakati ali ne zbog kupljenih namirnica već zbog toga što ipak neko ima da je se sjeti i da je obiđe.

Na kraju su u u znak zahvalnosti od Selime dobili oraha.