Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hušidić: Konaković laže i manipuliše, nije on došao u Krajinu da vidi kako građani žive

BiH

elmedin konakovic aa

Ale Hušidić, vijećnik u Općinskom vijeću Velike Kladuše, reagovao je na izjavu Elmedina Konakovića, navodeći da su tvrdnje premijera Kantona Sarajevo “laž i gruba manipulacija”:

“Izjava Dine Konakovića o tome da SDA ‘nema principa’ i navođenje kao dokaza za tu tvrdnju navodne koalicije u Krajini s Fikretom Abdićem je laž i gruba manipulacija i ja sam zgrožen čime se ovaj čovjek koristi da se dodvori određenim političkim krugovima”, rekao je Hušidić.

Huđidić tvrdi, prije svega Konaković nije došao u Krajinu da vidi kako žive i šta misle građani Krajine, već je došao na skup A-SDA, dakle skup svojih novih političkih mentora, i sad iz svoje udobne sarajevske fotelje “prosipa” njihovu pamet.

“Da Konaković zna o krajiškoj politici išta osim ovih nekoliko spinova koje je pokupio u petak u Bihaću, onda bi znao da SDA nije, nikad nije bila, niti će ikad biti u koaliciji s Fikretom Abdićem. SDA je branila Krajinu u ratu, gradila u miru i nikad neće praviti nikakve političke dogovore s ratnim zločincima. 

Da se malo bolje informiše o Krajini i razgovara s Krajišnicima, znao bi da njegov novi idol predsjednik A-SDA i gradonačelnik Cazina najviše glasova dobija u mjesnim zajednicama u kojima glasaju autonomaši”, rekao je Hušidić.

Dodaje da bi Konaković znao da upravo A-SDA redovno izdaje svoje “ideale” pa je spremna da uđe u koaliciju sa samim vragom, samo da se dočepa vlasti.

“Zna li Konaković da su osnivači A-SDA napustili SDA jer nisu htjeli ući u koaliciju sa SDP-om, istim tim SDP-om s kojim su kasnije koalirali na nivou kantona i s kojim danas koaliraju u nekoliko općina? E, to su, dragi Dino, tvoji novi ideolozi. 

Ja za razliku od Konakovića znam šta je autonomija. Meni su u ratu autonomaši ubili oca. Ja prvi nikad ne bih pristao na kompromis i izvrtanje činjenica o ratu. Zato sam danas ponosan član SDA i vjerujem da je ovo jedina politička snaga koja se istinski bori za Krajinu. I drago mi je što nas napuštaju neiskreni ljudi poput Konakovića, spremni da na tragediji našeg naroda grade svoju karijeru. To su, prema mom mišljenju, pravi izdajnici”, poručuje je Hušidić.