Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I dalje aktivan požar na planini Jadovik, traži se pomoć vojske

BiH

Pozar_helikopter

Požar na planini Jadovik u opštini Drvar i dalje se širi, teren je nepristupačan, te se traži pomoć Oružanih snaga BiH iz vazduha.

Jak vjetar može ponovo aktivirati panjeve koji dogorijevaju duži period na lokalitetu Rujište na planini Prenj kod Mostara, a ponegdje još ima dima, pa se situacija prati.

Ugašeni su i požari na planini Čvrsnici na lokalitetu Gornja Drežnica, saošteno je danas iz Federalne uprave Civilne zaštite.

U opštini Čapljina ugašeni su požari na lokalitetima Višići gdje je gorio biljni otpad i voćnjak jabuka, u Gabela polju je gorjela šaša i makija, a u Čeljevu je gorjela trava i nisko rastinje.

Ugašeni su požari u opštini Konjic na lokalitetu Radešnice i u opštini Stolac na lokalitetu Dubrava, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

U opštini LJubuški na lokalitetu Stubica ugašen je požar gdje je gorjela trava i nisko rastinje, a u opštini Posušje na lokalitetu Cerovi Doci požar je u jednim momentu zaprijetio kućama, ali je brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu.

U Širokom Brijegu na lokalitetu Jare gorjela je trava i nisko rastinje, a materijalna šteta nije prouzrokovana.

U opštini Tomislavgrad požar na predjelu Paklina oko naselja Baljci je pod kontrolom vatrogasaca.